Aikuisten leikkipuisto

Aikuisten leikkipuisto kuntoilulaitteineen hienossa miljöössä Kalajärven rannalla Peräseinäjoella.

Aikuisten leikkipuistoa eli pihakuntoilu puistoa ei kasvavasta Seinäjoesta vielä löydy. Sopiva paikka tälle mielestäni löytyy Peräseinäjoelta, Kalajärven matkailukeskuksen alueelta. Kuntoilu yhdistettynä luontoon ja järvimaisemaan on lyömätön yhdistelmä. Kuntoilupuisto lisäisi eri-ikäisten asukkaiden hyvinvointia ja lisäisi elinvoimaa myös maakuntiin. Uskon että myös yritykset hyötyisivät ideasta.

Idean lisääjä: knaapilanoo

Keskustelua aiheesta

 1. Kun vielä tehdään kevyen liikenteen väylä koko matkalle Eskoon risteys-Peräseinäjoki Kalajärvi, niin saadaan kuntoiluun lisää tehoja. Hyvä pyörätie parantaa kuntoilijoiden ja työmatkapyöräilijöiden turvallisuutta vilkkaalla tiellä.

 2. Kevyen liikenteen väylät kaupunkikeskuksen ja Peräseinäjoen sekä Ylistaron kirkonkylien välillä on toive, joka on esitetty strategian valmistelussa. Toteutuksessa tarvitaan yhteistyötä tulevan maakuntahallinnon kanssa.
  Kuntoilupuistoja on tehty koulujen pihoihin kaikkien käytettäväksi. Kalajärven jatkuva kehittäminen on ollut muuten esillä, kuntoilupuisto täydentäisi kokonaisuutta.

  1. Tasapuolisuuden nimissä täytyy huomauttaa, että Veneskosken suunnasta myös puuttuu pyörätie.
   Kaupungilla on huomattavia tonttireservejä Etelä-Nurmon suunnassa ja 2000 ha metsiä, soita ja rantaviivaa Hirvijärven-Varpulan alueella.
   Nämä luontokohteet pitäisi paremmin hyödyntää.