Musiikkiluokat

Musiikkiluokat takaisin Seinäjoelle. Musiikkiluokkatoiminta takaa, että Etelä-Pohjanmaallakin on vahva musiikkiyhteisö myös lasten ja nuorten keskuudessa.

Musiikkiluokkatoiminta tulee aloittaa uudestaan Seinäjoella. Toimintamuoto mahdollistaisi musiikinopiskelun niidenkin lasten ja nuorten kohdalla, joiden perheillä ei musiikkiharrastuksiin ole varaa tai oman lapsen lahjoja ei perheessä olla huomattu. Seinäjoen musiikkiluokkatoiminnan palauttaminen nostaisi Seinäjoen profiilia kulttuurimyönteisenä kaupunkina.

Seinäjoen musiikkiluokkatoiminta vahvistaisi Etelä-Pohjanmaan tasavertaisuutta suhteessa Etelä-Suomeen. Valitettavasti suurin osa erityisluokkatoiminnasta keskittyy suuriin etelän kaupunkeihin. Etelä-Suomen ei tarvitse olla ainoa erityisluokkatoiminnan toteuttaja ja tarjoaja!

Monet Seinäjoen musiikkiluokkien opiskelijat ovat päätyneet ammattimuusikoiksi tai taiteen ammattilaisiksi, mutta mikä tärkeintä, osa heistä on päätynyt takaisin Pohjanmaalle kehittämään paikallista kulttuuritoimintaa. Tämän kehityksen soisi jatkuvan.

Lisäksi toimintaa voitaisiin hyödyntää Seinäjoen kansainvälisissä yhteyksissä ja yhteistyössä.

Idean lisääjä: Aina-Leena