tulevaisuuden alat

Seinäjoen tulee investoida tulevaisuuden aloihin, kuten bioteknologiaan, farmasiaan ja älyteknologiaan

Seinäjoen saa kukoistamaan ainoastaan lähtemällä kehittämään tulevaisuuden varmoja aloja kansainvälisellä tasolla, kuten teknologian ja bioteknologian eri osa-alueita. Seinäjoella on jo hyvät valmiudet kehittää ja laajentaa opiskelumahdollisuuksia ko. aloilla ja meidän pitää pyrkiä kehityksen kärkeen tuodaksemme yritykset ja osaajat alueelle.

Olen itse saanut nähdä kuinka suuntakulku Euroopassa lääke- ja bioteknologian suhteen on viedä yhtiöt syrjemmäksi, jossa on halvemmat vuokrat yms. kulut ja mahdollisuudet kasvaa. Seinäjoki on otollinen paikka ko. yhtiöille, jos koulutusmahdollisuuksiin satsataan ja yhtiöt voivat luottaa saavansa osaajia paikallisesti. Lisäksi Seinäjoen lenttokenttä tulisi ottaa uudelleen käyttöön tai kulkuyhteyksiä Vaasaan lentokentälle (ja lentoreittejä Vaasasta) laajennetaan, sillä kansainvälisyys ja yhteistyö Euroopassa on nykyaikana välttämätöntä lääke-, bioteknologian ja teknologian aloilla.

Idean lisääjä: Papaija

Keskustelua aiheesta

 1. Uuden teknologian ja korkean osaamisen aloja tulee tavoitella myös siksi, että siten kaupunkiin saadaan myös palkkatasoltaan korkeampia työpaikkoja. On ilahduttavaa, että yritysten panostukset TK-toimintaan ovat kasvussa ja uusia korkean teknologian yrityksiä on tulossa kaupunkiin.

  1. Logistiikka ja saavutettavuus ovat yrittämisessä keskeistä.
   Valtatie 3 Parkanon kapeutensa,, mutkineensa ja pimeytenänsä on tulppana koko Pohjanmaan keitykselle.
   Kaksoisraide Tampereelle pitäisi myös saattaa kiireesti eteenpäin.
   Valtatie 18 Ähtärin pandamaailmaan ja Keskiselle on osaksi kylätien tasoinen.
   Turismi ja poikittaisliikenne ovat yhä tärkeämpiä elinkeinoelämälle.